Grillinspiration med Peter

Mer om Peter G Nilsson

Peter G Nilsson är erfaren grillmästare och medlem i Swedish Barbeque Team. Bli inspirerad och lär dig mer om olika grilltillbehör och grillmetoder.

Stäng

Avsnitt

Grilla rätt med Ulrik

Ulrik Lindelöv är grillmästare och lagledare för Svenska grillandslaget och har bland annat tagit medalj på VM i Jamaica 2003 och guld på EM i Ungern 2003. Här ger Ulrik sina bästa tips för att du ska bli kung på grillen.

Avsnitt

Testa ett av våra recept

Universums bästa torrmarinad

Detta är ett recept på en fantastiskt god torrmarinad som används vid indirekt grillning.

Grillrökta honungskotletter

Låter det avancerat? Nix det är det inte. Resultatet blir saftiga supergoda kotletter

Grillad lax på planka

En succé med överraskande smak och arom. något att imponera på dina gäster med

Dancing chicken

Detta recept är mycket uppskattat I USA men inte så vanligt I Sverige.

Mike´s Rub

Perfekt till kyckling, lamm eller fläskkött.

Visa fler recept

Konsten att lyckas med grillning

Det är inte bara att slänga köttbiten på grillen, om man vill lyckas. Följande råd kan tyckas många, men är nödvändiga att känna till om du vill nå bästa grillresultat. Ta dig tid att läsa igenom råden! Följ dem, så kommer du snart att vinna rykte som en riktigt duktig grillkock.

Det finns idag en mängd olika grillar. Det finns tre olika grilltyper. Kolgrillar, gasolgrillar och elgrillar. Vilken du väljer är en smaksak och en kostnadsfråga.

Grillinformation

tips

12 snabba tips

När det är dags att grilla vill man så klart komma igång så fort som möjligt...

grillpase

Grillkol vs. briketter

Den största skillnaden mellan kol och briketter är att briketter har en jämnare och högre kvalité samt...

gasolgrillvskolgrill

Kolgrill vs. gasolgrill

Oavsett om du söker en grill för säsongen eller en som ska bjuda på år av trevliga grillaftnar har vi en grill för dig.

gasol

Hur långt räcker en gasoltub?

Låt säga att du har en 6kg gastub och en grill som förbrukar...

Grilltid / temperatur

Kom ihåg, temperaturen stiger med ca 2° för mindre köttbitar, och ca 5° för större köttbitar när det tagits från grillen/ugnen och slagits in i folie för att "vila". Tänk på att avsluta tillagningen vid en lägre innertemperatur. Temperaturerna i listan är exklusive vilotid. Om du låter köttet vila ska du alltså dra av på temperaturerna nedan.

Din grilltid / temperatur

Obs!De angivna grilltiderna är ca-tider och varierar beroende på köttets tjocklek, temperaturen, avståndet till glöden etc. Kontrollera alltid att kycklingen är genomgrillad genom att göra ett snitt i den tjockaste delen.

Trådlös termometer

termometerTa temperaturen i köttet med vår trådlösa termometer.

Till produkten