Dancing Chicken®

Detta recept är mycket uppskattat I USA men inte så vanligt I Sverige. Vi tycker dock att ni skall prova detta då resultatet blir den godaste kyckling ni smakat!

Du behöver:

  • En kyckling, helst majskyckling som smakar extra bra.
  • Landmann Dancing Chicken, gjord av ett rostfritt rör med platta, stor grill med lock eller ugn.
  • Valfri rubb (torr kryddblandning)

Gör så här:

  1. Tina kycklingen ordentligt, (får inte vara det minsta frusen).
  2. Torrmarinera (gnid in) hela kycklingen med valfri rub.
  3. Fyll röret till hälften med öl och lägg i ett par vitlöksklyftor.
    Trä kycklingen över röret och ställ ner den försiktigt (luta inte kycklingen så att ölen rinner ut).
  4. Förbered grillen för indirekt grillning och placera kycklingen ”sittande” på röret mitt på gallret på sidan om glöden. Ställ den i en folieform så stannar köttsaften där.
    Gör ni detta i ugn så kan ni ställa kycklingen längst ner i ugnen i en folieform. Grilla kycklingen i 1,5 – 2 timmar i ca 150°.
  5. Kycklingen är klar när man enkelt kan lossa en vinge eller lår och köttsaften är klar i färgen. Stycka kycklingen i lämpliga bitar och servera med ris och sallad

Succén är given!

Variation

Prova gärna att variera innehållet i röret med ex. apelsinjuice med några bitar skal nedstoppade eller vitt vin och lite färska kryddor.

Smaklig måltid!

Recept av Peter G Nilsson som är medlem i Swedish BBQ Team