Grill & BBQ-VM 2015 i Sverige!

Nu är det klart! Landmann är en av huvudsponsorerna på Grill-VM som hålls i Sverige 2015. Den 12-14 juni kommer Heden, i centrala Göteborg, fyllas av grillandslag från en mängd länder för att tävla om världsmästartiteln.

Sverige som är regerande Europamästare har nu en utmaning i att även kämpa sig till världsmästartiteln mot ett gediget motstånd från hela världen.

I samband med att presidenten för WBQA (World Barbecue Association) Patrick O’Sullivan besökte Göteborg, blev det också officiellt att Svenska Grillfrämjandet tillsammans med bland annat Landmann är en av huvudsponsorerna samt en rad andra sponsorer och samarbetspartners arrangerar Grill och BBQ-VM 12-14 juni nästa år.

Att valet föll på just Sverige förklarar WBQA presidenten så här:
- Sverige är en framstående grillnation och regerande europamästare. Göteborg har dessutom ett bra renommé som evenemangsstad och vi har ett stort förtroende för ledningen i Svenska Grillfrämjandet.


Kent Nilsson, ordförande Svenska Grillfrämjandet berättar:
- Sverige står sig väl i kunnande och engagemang. Vi har deltagit och varit framgångsrika i internationella tävlingar de senaste åren och som regerande europamästare kommer vi höra till de förhandstippade favoritlagen, förutspår Kent Nilsson ordförande i Svenska Grillfrämjandet.

Under två tävlingsdagar och på 6 000 kvadratmeter på Heden i Göteborg kommer kampen att utspelas inför en matintresserad publik och en namnkunnig internationell jury. Exakt hur många lag som tävlar återstår att se. Det kommer även vara ett svenskt och nordiskt mästerskap inkluderat i tävlingen.

– När vi arrangerade Grill och BBQ-SM på Liseberg i somras kom det 30.000 personer till nöjesparken under två dagar. Vi hoppas kunna slå den besökssiffran med åtskilliga procent, säger Kent

Lagen tävlar i 6st rätter; kyckling, nötkött, fläsk, vegetariskt och dessert. Vinnare utses i varje gren, samt en totalvinnare.

För ytterligare info om “Grill och BBQ VM 2015”, kontakta: Kent Nilsson, 070-635 85 53, info@grillframjandet.se

 

Följ Landmanns digitala pressrum på Mynewsdesk: Klicka här